Zgodovina kluba‎ > ‎

Državni prvaki v prvem razredu

Pod vodstvom trenerja Gasparija so mladi veslači nadaljevali z dobrim delom tudi v naslednjih letih, saj so trenirali tudi v zimskem obdobju, že od aprila meseca so bili na vodi po trikrat tedensko, poleti pa so trenirali vsak dan. Studenški mladinci Jože Lovec, brata Jože in Slavko
Žitnik ter Aleksander Rampre so vsak dan tekli s Studencev nekaj kilometrov skozi gozd do jezera, kjer jih je pričakal klubski čoln in jih prepeljal preko jezera do čolnarne.
Na državnem prvenstvu leta 1957 v Beogradu so nadaljevale z uspehi ženske tekmovalke, saj je Krista Malger postala državna prvakinja v prvem razredu, enak uspeh pa sta dosegli Ivica Plešner in Marjanca Baukman v dvojnem dvojcu. S temi dosežki je Branik postal ekipni državni prvak v prvem razredu. Zmagali so tudi mladinci, in sicer Jože Lovec v enojcu, brata Žitnik pa v dvojnem dvojcu.
Ob teh uspehih je tretja zaporedna ekipna zmaga na republiškem prvenstvu postala že kar samoumevna. Članski dosežki so bili: zmaga za Stojana Roša v enojcu, drugi mesti za Štoka in Krambergerja v dvojnem dvojcu in za četverec v sestavi Požar, Zupanc, Kirbiš, Horvat.
Comments