Novice in obvestila

Državno prvenstvo Bled 2011

objavljeno: 28. sep. 2011, 00:59 avtor: Veslanje DEM

Na prizorišču nedavnega svetovnega prvenstva v  veslanju se je v soboto končalo 21 državno prvenstvo za vse kategorije veslačev. Lepo vreme in mirno jezero je tako veslačem, organizatorjem in številnim gledalcem ponudilo ogled zanimivih finalnih preizkušenj. Število tekmovalcev ni odstopalo od povprečja zadnjih let, le opaziti je, da se primorski klubi po številu športnikov lahko primerjajo z Bledom in Mariborom le v mlajših in dekliških kategorijah. Svetli točki sta Andraž Krek, ki je zmagal med članskimi enojci v odsotnosti večine najboljših posameznikov ter Rajko Hrvat z zmago med članskimi lahkimi veslači.

Največ pozornosti je tudi letos pritegnilo rivalstvo dveh trenutno najmočnejših klubov Bleda in Dravskih elektrarn iz Maribora. 10  zmag, 4 druga mesta mariborskih veslačev, proti 6 zmagam in 6 drugim mestom  blejskih veslačev,  je izjemen dosežek, proti  po številu veslačev močnejšemu Bledu. Če so Blejci v zadnjih dveh letih poudarjali, da so pomembnejše zmage v elitni članskih kategorijah, kjer so imeli ob pomoči Čopa in Špika nekoliko boljši izkupiček, so letos izgubili primat tudi na tem bojnem polju. Edino zmago sta priveslala brata Špik (2009 peta na svetovnem prvenstvu v Poznanu), ki sta z minimalno prednostjo sekunde in pol uspela premagati popolnoma novo kombinacijo Gašperja Fistravca in Grege Domanjka VK DEM.

V dvojcu brez krmarja sta Marko Grace in Janez Jurše suvereno zmagala pred blejskim čolnom z Alešom Zupanom – Urbanom Ulčarjem.

 Dvojni četverec je pripadel Roku Kolandru – Juretu Gracetu – Janezu Juršetu in Gašperju Fistravcu, ki so za skoraj 8 sekund premagali sestavo Bleda Pirih Tomaž - Pirih Žiga – Ulčar Urban – Jan Špik. Skupaj z dvojnimi četverci je nastopil četverec brez krmarja ( prejšnji teden so dosegli izjemno opazno 5 mesto na Evropskem prvenstvu v Plovdivu), ki je sicer za okoli 12 sekund počasnejši čoln, v postavi Rok Gradišnik – Grega Domanjko – Marko Grace in Jernej Jurše,. Kljub sočasnemu štartu jih je uspel blejski dvojni četverec prehiteti le za 0,7 desetink sekunde. S tem so še enkrat več opozorili, da so izjemno uigrana in plovna ekipa. Med  članicami je ponovno slavila Anja Šešum.

Med mladici so mariborski veslači slavili v dvojcu brez krmarja Matej Grobelnik in Gregor Boltič, četverec brez krmarja Zarič Žiga – Jernej Trebše – Matej Grobelnik – Gregor Boltič, med mlajšimi mladinci  Zarič Žiga – Jernej Trebše – Miha Ramšak – Gašper Ferlinc, v enojcu in dvojnem dvojcu za mlajše mladinke Ana Golob z Dijano Robar, pri pionirjih v dvojnem dvojcu Nik Krebs in Urban Puhek.
 
Slike z Dp si lahko ogledate tukaj

Peto mesto mariborskega četverca na evropskem prvenstvu v Plovdivu

objavljeno: 18. sep. 2011, 09:07 avtor: Veslanje DEM

Na evropskem prvenstvu v veslanju v bolgarskem Plovdivu je mariborski četverecv postavi Rok Gradišnik, Grega Domanjko, Marko Grace, Jernej Jurše nastopil v finalu A in premagal čoln Srbije (enajsti na SP na Bledu) ter osvojil peto mesto. Več na spletnih straneh Veslaške zveze Slovenije
Dvojni četverec v postavi Matej Rojec (Ljubljanica), Aleš Zupan, Jan Špik (oba VK Bled) in Gašper Fistravec je zmagal v finalu B in osvojil skupno sedmo mesto.
Mariborčanka Anja Šešum je osvojila skupno trinajsto mesto v ženskem enojcu, kjer je zmagala aktualna svetovna prvakinja Mirka Knapkova, blejec Urban Ulčar pa je osvojil 16 mesto v moškem enojcu.

Sprejem po medalji v Amsterdamu

objavljeno: 3. avg. 2011, 12:15 avtor: Veslanje DEM   [ posodobljeno 3. avg. 2011, 12:34 ]

Uspešne nastope naših veslačev v Amsterdamu, zlasti Grege Domanjka, ki je skupaj z Alešem Zupanom osvojih bronasto medaljo, smo proslavili v sredo na veslaškem klubu Dravske elektrarne Maribor. Gostje so bili tudi člani reprezentance, ki je na pripravah pred svetovnim prvenstvom z Luko Špikom in selektorjem Milošem Janšo na čelu. Prireditev je vodila, Irena Polak Fistravec, vse prisotne pa je pozdravil
bresterniški "župan", Anton Zaletelj, tudi podpredsednik kluba. Veslači so opisali svoja doživetja, trener Dušan Jurše je ocenil uspehe, selektor pa je povedal nekaj besed o prihajajočem svetovnem prvenstvu na Bledu in pripravah naše reprezentance nanjo.
Za primerno pogostitev so poskrbeli starši veslačih, ki so se izkazali z dobrotami na žaru in izvrstnim pecivom. Seveda ni manjkala niti torta, ki jo je načel Grega Domanjko. Slike si lahko ogledate tukaj.

Mladinci v Etonu

objavljeno: 2. avg. 2011, 23:12 avtor: Veslanje DEM   [ posodobljeno 3. avg. 2011, 12:56 ]

Na mladinsko svetovno prvenstvo, ki traja od 4. do 8. avgusta na olimpijski progi v Etonu je odpotovalo 5 slovenskih veslačev, med njima tudi Mariborska veslača Matej Grobelnik in Gregor Boltič v dvojcu. Slike z otvoritve si lahko ogledate tukaj.

Medalja na U23

objavljeno: 2. avg. 2011, 22:58 avtor: Veslanje DEM

Na nedavno končanem svetovnem prvenstvu članov do 23 let v Amsterdamu sta se odlično odrezala Grega Domanjko iz Maribora in Aleš Zupan z Bleda, ki sta v svojem prvem skupnem nastopu v dvojnem dvojcu osvojila bronasto medaljo. Prav tako je bil odličen Jure Grace, ki je se je uvrstil v finale A lahkih enojcev. Od mariborskih veslačev je nastopila še Anja Šešum, ki je zmagala v finalu C. Več na spletnih straneh VZS

Maribor Open

objavljeno: 20. jun. 2011, 03:53 avtor: Veslanje DEM   [ posodobljeno 20. jun. 2011, 03:55 ]

Razpis za regato Maribor Open in Sprint Challenger je na voljo tukaj

Slike z mednarodne regate Bled 2011

objavljeno: 20. jun. 2011, 03:49 avtor: Veslanje DEM   [ posodobljeno 20. jun. 2011, 03:53 ]

Na voljo je nekaj slik z mednarodne regate na Bledu 2011.
Če imate še kakšne slike, vas prosim, da me obvestite na e-mail: darko.golob@uni-mb.si

Slike s Prvomajske regate

objavljeno: 29. apr. 2011, 13:02 avtor: Veslanje DEM

V razdelku Slike lahko vidite najnovejše slike s nedavne Prvomajske regate na Bledu

Vabilo na občni zbor

objavljeno: 12. apr. 2011, 03:54 avtor: Darko Golob   [ posodobil 12. apr. 2011, 12:12 Borut Golob ]

Veslaški klub Dravske elektrarne  Maribor, vas vabi na občni zbor kluba, ki bo v torek 19. 04. 2011 ob 18.30 uri v prostorih Doma krajanov  v Bresternici.

 

DNEVNI RED :

 

1.    Otvoritev in pozdrav;

2.    Izvolitev delovnega predsedstva, zapisnikarja, overitelja zapisnika in verifikacijske komisije

3.    Poročila za leto 2010:

 · O delu upravnega odbora

 · O doseženih športnih rezultatih

 · O finančnem poslovanju

 · Nadzornega odbora

 · Verifikacijske komisije

4.    Razprava po poročilih

5.    Program za 2011:

 · Delo upravnega odbora

 · Športni cilji

 · Finančni plan

6.    Zaključek

 

 

Lep športni pozdrav!

 

                                                                        Predsednik:

 

                                                                        Vili Vindiš

1-9 of 9