KAR TROJNA ZMAGA NAŠIH PIONIRJEV DO 13 LET

Po sobotnem DP v enojcih so se v nedeljo veslači na Bledu pomerili še na 56. Prvomajski regati, na kateri so reprezentančni kandidati nastopili v večjih čolnih. Članski reprezentančni kandidati so nastopili v zanimivi tekmi dvojnih dvojcev, za katero so selektor in trenerji oblikovali posadke članov absolutno, mlajših članov do 23 let in lahkih veslačev. Gašper Fistravec in Janez Zupan sta vodila od start do cilja in na koncu dobila tekmo s slabimi petimi sekundami prednosti pred ljubljansko-blejsko navezo Matej Rojec – Aleš Zupan. Tretja sta bila perspektivna mlajša člana Gašper Ferlinc in Gašper Ostanek, člana mariborskega oziroma koprskega kluba. Ob koncu programa so se člani pomerili še v dvojnih četvercev, kjer je bila uspešnejša kombinacija starejših tekmovalcev Gašper Fistravec, Janez Zupan, Matej Rojec in Aleš Zupan pred posadko z mlajšimi tekmovalci do 23 let, v kateri so nastopili Gašper Ferlinc, Gašper Ostanek, Aleš Jalen in Vid Pugelj.


V mladinski kategoriji so reprezentančni kandidati prav tako najprej nastopili v dvojnih dvojcih in potem še v dvojnih četvercih. Pri mladincih sta bila v dvojnem dvojcu najboljša Miha Aljančič in Nik Krebs pred posadko izolskega Arga Martin Jug in Nejc Donaval. 
V mlajše mladinski kategori sta v dvojnem dvojcu priveslala 3. mesto Blaž Puhek in Jernej Osvald.


V mlajših kategorijah so ponovno prevladovali mariborski veslači, ki so pri pionirjih do 13 let dosegli kar trojno zmago. Zmagal je Filip Koren pred Juretom Časom in Jernejem Gracetom. Prav tako sta v pionirskem dvojnem dvojcu prepričljivo slavila Grega Golja in Žiga Osvald.
V mladinskem enojcu je kot mlajši mladinec zmagal Mariborčan Jaka Čas, ki je z odličnim časom 7:33 premagal tudi nekatere potencialne kandidate za mladinsko reprezentanco.


Mlajša mladinka Maja Golja in mladinka Mo Lipovec sta nastopili v enojcu za članice, kjer sta zasedli prvo in tretje mesto.